Tinas historiska kläder

Väst i tjockt ylle, mönster sent 1800-tal

Mitt namn är Tina, är bosatt i Los och jag brinner enormt mycket för historiska textilier, historien bakom plaggen samt teknikerna och verktygen man förr använde för att skapa klädesplagg. Tyngdpunkten i mitt skapande ligger på 1700-1800 tal, men även tidigt 1900-tal finner jag synnerligen intressant. När jag själv syr föredrar jag att använda mig av dåtidens typer av material och tekniker i den mån det är möjligt, så det mesta sys för hand, med några få undantag.

Redan när jag var liten brukade jag klippa isär gamla lakan, sy kuddar och dockor i alla möjliga format. Den ena modellen märkligare än den andra. För några år sedan fann jag kärleken till historiska kläder och vilken fascinerande historia varje plagg bär på. Just nu har jag fått den äran att få sy kläder åt Historier från Hälsingland och Loos Koboltgruva vilket är oerhört spännande.
På denna sida men framförallt på Facebook och Instagram (följ mig gärna på sociala medier) kommer jag att dela med mig av det jag sytt, samt de projekt jag just nu håller på med. Det är en fantastisk resa där jag ständigt lär mig nya saker och samlar inspiration för nya, kommande projekt.
Häng gärna med!

Kram Tina

Länkar
Facebook
Instagram

Sidan är under uppbyggnad.