Andliga sånger i Loos kyrka ikväll

Ikväll kl. 19 är det ”Musik i sommarkväll” i Los kyrka med Gunnar och Kerstin Högberg på sång och Maria Eng-Hillbom som ackompanjatör. På programmet står andliga sånger i hyllningston. Loos.se fick en liten pratstund med Gunnar Högberg som är initiativtagaren för kvällen.

Gunnar Högberg, vad kommer ni att bjuda på i afton?

Det står andlig sång på programmet vilket vi gör som en hyllning till min mor som var flitigt anlitad kyrkosångare under ett antal decennier. Andlig sång är det väldigt många som kan, men som nästan aldrig hörs i radion, så därför vill vi bjuda på det ikväll i Los kyrka. Kvällen är inte bara en hyllning till min mor, utan även till nyligen framlidne körledaren Lennart Eng som har ackompanjerat min mor vid fler tillfällen än någon annan.

Vad har Lennart betytt för dig och musiklivet i övrigt tror du?

Han var en enorm körledare och jag har haft den äran att sjunga för honom många gånger genom åren. Tanken från början var att jag skulle få Lennart som ackompanjatör för kvällen, han trodde själv i vintras att han skulle återhämta sig från sin sjukdom men tyvärr blev det inte så och jag trodde då att det inte skulle bli något alls. Men så frågade jag hans dotter Maria Eng-Hillbom om inte hon kunde tänka sig att ställa upp om pappa inte kunde och det ville hon.

Vilken av alla sånger ser du mest fram emot ikväll?
Jag ska inleda med en låt som jag sjungit flera gånger, bland annat med Loos kyrkokör, ”Jag är främling”. Den känns därför tryggast då de andra låtarna vi har på programmet inte lika ofta är sjungna av oss.

Slutligen, vad har du att säga till de som funderar på att gå i kyrkan ikväll?
Välkommen till Los kyrka. Vi ska göra så gott vi kan både jag och min hustru Kerstin. Hon ska föresten försöka leda publiken i sång också, vi vill ju få dem med på noterna. Det är ju så många som redan kan dessa låtar, hälsar Gunnar.