Årets Loos och Orsa Finnmarksbo 2023 är korad

Under loosveckans sista dag var det som brukligt dags för den traditionella hembygdsfesten som i år avslutades med att utmärkelserna ”Årets prestation” och ”Årets Loos och Orsa Finnmarksbo” delades ut.

Motivering för Årets prestation 20223 lyder:
Med ett stort engagemang för Tandsjöborg med omnejd i både kultur och natur ställer han upp och sköter om våra vägar i ur och skur, alltid med ett leende på läpparna. När någon behöver hjälp är han inte den som säger nej. Oräkneliga är de gånger han sett till att både folk och djur kommit fram i tid, både säkert och tryggt.

Priset årets prestation 2023 går till Åke Augustsson från Orsa och Tandsjöborg. Åke driver sedan många år tillbaka ett i Tandsjöborg och ser till att vägarna är farbara, inte minst under vinterhalvåret.

Priset bestod av ett diplom designat av Annabelle Törnberg samt ett paket skänt av Loos Koboltgruva / Loosgrufvans Förening.

Åke kunde tyvärr ej närvara vid prisutdelningen.

Motivering för Årets Loos och Orsa Finnmarksbo 2023 lyder:

När oron över en osäker framtid svävade som en tjock dimma i höstmörkret över byn, tog hon tag i saken och såg till att byarna i Los och Orsa Finnmark har en ljusare framtid. Från att under många år varit anställd tog hon steget över till att bli egen företagare, med allt vad det innebär. Med den erfarenhet hon besitter och vilja att utveckla hoppas vi att vi under många år framåt får möjlighet att möta henne dagligen över disk.

Priset årets Loos och Orsa Finnmarksbo 2023 går till Mariann ”Malla” Ek. Malla driver sedan ett drygt år tillbaka Tempo i Los, vilket är Los enda matvarubutik och som var nära att försvinna när ICA inte ville hitta en lösning.

Ett stort grattis säger vi till de båda vinnarna och ett jättetack till er alla som har röstat! Också ett jättetack till er alla som har bidragit till att göra Loosveckan 2023 till en magisk tillställning, oavsett om ni är arrangörer eller deltagare. Utan er alla ingen fest! Tack för att ni finns.

Loos Byaråd
genom
ordförande
Robert Fors