Berättarkväll med spökhistorier och svensk folktro

Inför 2020 byter Historier från Hälsingland ut stora delar av sin repertoar och fyller på berättararkivet med många nya spännande historier och vi behöver din hjälp. Under en eftermiddag vill vi träffa er och testa enbart nytt material. Fokus på denna berättarkväll ligger på spökhistorier och svensk folktro.
Flera av de spökhistorier vi vill berätta för er har vi samlat in genom att träffa olika människor i framförallt Hälsingland, mottagit mejl från personer som säger sig ha varit med om oförklarliga händelser samt tagit del av olika skrifter. Rörande svensk folktro och sägner vill vi göra ett kortare svep över Sverige för att se skillnader mellan de olika landskapen men också likheter för att sedan landa i Hälsingland och fördjupa oss i dess sägenflora.

Körschema: Kl. 16:00 set 1 30 min – paus 15 min – set 2 30 min

Datum: söndagen den 24 november kl. 16


Kostnad: GRATIS! Då vi har massvis med oprövat material för publik samt att vi under framträdandet kommer att behöva ha en dialog med er har vi beslutat oss för att inte ta inträde. Däremot får man gärna lämna ett frivilligt bidrag till det fika vi kommer att ställa fram i form av kaffe, dricka, kakor m.m.

Plats: filmsalen Loos Koboltgruva.

Låter det okej? VIll du/ni komma? Skicka då ett SMS till 0739937451 med namn samt antal personer alt. ett P.M. till oss på Facebook. Det kan vara bra att veta så vi vet hur mycket kaffe vi ska brygga och hur många kakor vi ska baka. 😀

För mer information besök Historier från Hälsinglands hemsida.