En julhälsning från Historier från Hälsinglands Robert

Den lille grå, gårdsrået, nisse eller hustomte – kärt väsen har många namn. Under många hundra kanske tusentals år har denne vresige skuggbonde styrt och ställt på gården. Många är de som säger sig ha sett honom skymta förbi uppe på höskullen eller i stallet. Än idag finns det människor som säger sig ha mött honom. I vår nya podcast Vidskepelses senaste avsnitt ”Hustomtar i nutid” träffar du några av dem. Vidskepelse är en av våra två nya poddar (Verklighet heter den tredje) som fick premiär i höst och tillsammans med Historier från Hälsingland kommer vi att jobba stenhårt med dem även nästa år. Avsnittet hittar du här nedanför samt i din podcastapp. Du kan också skriva ”Podcast Vidskepelse” i ditt sökfönster så hittar du.

Podcast.nu
Spotify
Podbean
Itunes

Får du sedan inte nog av julen i ljudformat kan jag tipsa om avsnittet inna vilket heter ”Sägner kring julen” samt att Historier från Hälsingland hade förra julen en programserie i fem delar vid namn ”Möten med hustomtar” samt avsnittet ”Tomtar och traditioner” från 2018. Även dessa hittar du i din podcastapp.

Med dessa podcasttips vill vi passa på att tacka er alla boende och tillfälliga besökare i Los och Orsa Finnmark. Sommaren i år var inte som vanligt och bland de berättarkvällar vi lyckades genomföra kan vi lungt konstatera att ”Gruvskrock och sägenafton” på Loos Koboltgruva samt resan till nedre Hornberg för att tala om ”Hornbergsmorden” (den finns också i Historier från Hälsinglands podcastarkiv) var bland de roligaste vi gjort. Fullsatt alla fyra gånger med en fantastisk och engagerad publik.

God Jul och Gott Nytt år till er allesammans!

Vi ses igen 2021

/ Robert

www.historier från Hälsingland.se
www.vidskepelse.se

P.S. följ oss gärna på Facebook och Instagram. Där heter vi Historier från Hälsingland och Vidskepelse D.S.