En julhälsning från kommunstyrelsens ordförande

Året går mot sitt slut och jag vill skicka en hälsning till alla medborgare i vår västra kommundel.

Det har varit ett år med många positiva händelser. Som ordförande i Fågelsjö Ekonomiska Förening Bortom Åa, kan jag konstatera att antal besök ökar år från år, vilket är jätteroligt!

Invigningen av Sone Banger parken var en av sommarens höjdpunkter med efterföljande konsert i kyrkan.

Loosgruvans fantastiska utmärkelse som Årets Arbetslivsmuseum kan ju bara få oss alla att spricka av stolthet.

Att dessutom kunna äta mat på Johanssons grill och fika på Wilmars är helt fanstastiskt, både för besökare och för alla som lever och bor på orten.

Lotta –Boden fortsätter att leverera på högsta nivå, vilket är suverän marknadsföring för hela kommunen. Det visar också att det går att vara framgångsrik även utanför centralorterna.

Marit Holmstrans (S) kommunstyrelsens ordförande. Foto: Ljusdals kommun.

En stor glädjekälla för mig är den verksamhet som bedrivs på Furugården. De som bor där stimuleras och aktiveras med allehanda trevliga verksamheter. För att inte tala om den goda maten och bakverken man ser på deras Facebook sida! Besöken från förskolan vet jag sedan länge, är mycket uppskattat.

Det finns mycket att glädjas åt och listan kan förstås göras mycket längre. Jag vill skicka en särskild hälsning till Mallan och hennes personal på Tempo som gjort ett stort arbete för att butiken i Los ska finnas kvar. Tack och lov för alla eldsjälar som gör att våra bygder är attraktiva nog för att vi kan bo kvar och för att inflyttare ska hitta hit!

En viktig del i detta är skolans arbete med att eleverna ska få en fin relation till sina hembygder. Som guider på världsarvsgården i Fågelsjö, i gruvan och i Hamra Nationalpark utmärker och befäster de sina kunskaper om den fina del av Hälsingland de befinner sig i.

Jag vill rikta ett stort tack till er alla för det arbete ni lägger ner och för att ni värnar om Los och dess omgivning.

God Jul och Gott Nytt År tillönskas er alla!

Med varma hälsningar

Marit Holmstrand

Kommunstyrelsens ordförande (s)
Ljusdals kommun.