Glädje och motivation men också oro inför framtiden präglade läsårets första dagar

Här kommer några rader från Loos skolas förstelärare Pia Enocson rörande läsårets första dagar.

Onsdag 19 augusti startade läsåret 2020/2021 på Loos skola. Dag hade hissat flaggan, såpbubblemaskinen var igång, rektor Marcus höll tal och sedan blev det glass till alla. Solen sken och det var kul att träffa alla kompisar igen.
En oro fanns på grund av omorganisation/renovering och allt vad de kallar det att flytta in Förskolan i högs lokaler samt låg- och mellanstadiet. Ett förslag som ingen kan se något positivt i…

Torsdag den 20 augusti var det dags för det årliga arbetet med Likabehandlingsplanen, som diskuteras och genomförs i Faddergrupperna. Ett mycket bra arbete och materialet sammanställas och planen revideras innan publicering. Eftermiddagen ägnades till lekar och spel utomhus i Faddergrupperna. Det var yatzy, boccia, fotboll, hästskokastning, sifferkubb och kubb.

Fredag 21 augusti var det sim och livräddningadag i Härnösandsviken. Alla klasser i åk 4-9 genomförde olika aktiviteter som; simning 200 meter, Livräddning med livboj, från båt ”ramla i” och ta sig i land, klädsim, bad-, båt- och isvett. Räddningstjänsten och bemanningsbilen ställde upp och kom och berättade hur de jobbar samt lärde oss hur vi kan larma och agera vid olika situationer. Veronica hade fixat en god lunch som vi åt ute mellan stationerna. Åk;1-3 var kvar på skolan och tovade med Helena.