Nytt fik med lättare rätter på menyn öppnar i Los

I helgen som var smygöppnade Los senaste tillskott av möjligheter till en gofika eller en bit mat – Smått och Gott på Vallen. Intiativtagare till det nya cafeet är Bjarne Isaksson och Pernilla Johansson.

Utanför lokalen finns bänkar uppställda för den som vill sitta ute och fika.

Till vardags jobbar både Bjarne och Pernilla som kockar på en färja i Norge, vilket i vanliga fall dagligen trafikerar Norge-Tyskland, men som de flesta i den branchen har tiden med corrona inneburit permitering och en lång väntan på att allt ska starta upp igen. Och att vänta är ingenting för det matälskade paret. Under under våren har en tanke de länge burit på börjat ta form – att hitta en lokal i Los för att där erbjuda fika och lättare rätter så som belgiska våfflor, räkmackor och sandwich. Efter att ha hört sig för på olika håll i byn föll valet på Loos IF´s lokaler vid Nickelvallen. Där finns både rymliga lokaler och tilltalande kök för ändamålet.

Pernilla och Bjarne driver i sommar café på Nickelvallen i Los.

Tanken är att cafè ”Smått och Gott på Vallen” under våren ska ha öppet framförallt under helger, för att senare i sommar utöka med fler dagar i veckan.
– För oss är det lite klurigt med öppettider, då vi för stunden båda är permiterade och därmed bosatt oss i Los, men när som helst kan vi bli inkallade för jobb och då är det bara att åka över till Norge i en vecka. Därför kommer vi att använda oss av sociala medier så mycket vi kan för att förmedla våra öppettider, förklara Bjarne och hänvisar till Facebook.
Pernilla och Bjarne avslöjar att de redan har knåpat ihop flera veckors menyer och rätter, och tanken är att då och då byta ut någon rätt eller fikabröd. För att hela tiden erbjuda något nytt.

Anrika Nickelvallen kommer även i sommar att vara en mötesplats för bybor och tillfälliga besökare

Loos Byaråd vill härmed önska Bjarne och Pernilla ett stort lycka till och vi hoppas att många hittar till er i sommar!

Vill du följa Smått och Gott på Vallen på Facebook kan du klicka här.