Rapport från Loos IF´s informationsmöte

Under tisdagen den 27 september höll Loos IF ett informationsmöte på Nickelvallen för ett tjugotal nyfikna gäster. För er som inte kunde närvara på mötet kommer här en sammanfattning av vad som sades:

Vad gör Loos IF idag:
sköter fotbollsplan, drar skidspår (både kortare och längre), hyr ut lokal för tillfälliga gäster. Dessutom under hösten erbjuds barngympa för barn 3-5 år och 6-9 år samt vuxengympa och söndagen den 2 oktober blir det ett event i form av ”Gå, lunka, löp för alla åldrar” där deltagarna bjuds på kaffe, saft samt korvgrillning (mer info finns i ett tidigare inlägg på loos.se)

Kvällen gästades av Ljusdals kommuns fritidschef Thorleif Backe som berättade följande:
broschyrer för området så som fiske, vandringsleder är på gång och delvis ute. Dessutom arbetas det med en broschyr för skoterleder i kommunen.
Skoterklubben har avtal med kommunen att sköta om badplatsen vid Dåasen vilken löper på utan problem.
Angående slalombacken på Furuberget och dess belysning m.m. kommer en ansökan till Arvsfonden på 5 miljoner att skickas in inom en snar framtid. Om projektet går igenom kommer Ljusdals kommun att såt för 30 % av kostnaderna.
En ny energisnål belysning är uppsatt längs elljusspåret i Los.
Det skall komma nya informationsblad angående skidspår samt att mötespunkter på byn ska sättas upp på olika platser.
Slutligen berättade Thorleif att han under eftermiddagen gjort ett besök på den numera ”omstartade” ridbanan i Los.

Vidare berättade Loos IF att arbetet med ”Hitta ut” är i full rullning, kartan ritas just nu och på sponsorsidan väntas sista svaret inom kort.
Loos IF kommer också att sammarbeta med hembygdsföreningen angående ”långspåret” vid kyrkbytjärn samt med skoterklubben för lån av vält/sladd.

Text
Lena Davidsson
Loos IF