Sammanfattning av byarådets senaste möte

Minst en gång i månaden samlas Loos Byaråds styrelse för att diskutera och planera, igår tisdag var en sådan dag. Under kvällen gästades vi av Liberalerna i form av Harald Noreus och Henric Estander. De var nyfikna på vilka frågor vi idag jobbar med i Los och Orsa Finnmark. Samtalen kretsade kring infrastruktur, omsorg och företagande över lag.
Övriga ärenden var följande:

  • Robert har med hjälp av Ljusdals kommun arbetat fram en ny logga till byarådet. Loggan ska dels symbolisera området men också fungera på både internet och papper samt eventuella tröjtryck m.m. Från början var tanken att göra en helt ny, men tillslut föll allt tillbaka på tidigare lodjuret, vilket är en stark symbol för området, och en modernisering av den. En enhällig styrelse beslöt att gå vidare med den nya varianten.
  • Dan Lundin, som ingår i vindkraftsgruppen berättade vad som sade på förra mötet vilket skedde tillsammans med Kårböle vindkraftsgrupp. Protokollet från senaste mötet går att ladda ner längre ner på sidan.
  • Ingenting är klart kring affären i Los men arbetet pågår för fullt.
  • Det är dags att börja planera Loosveckan 2022. Därmed uppmanar vi samtliga föreningar och privatpersoner som funderar på att arrangera under veckan att börja smida. Redan i mitten av juni måste schemat vara klart. Loosveckan går av stapeln som alltid v. 29
  • Dan Lundin berättade om Voxnadalens Biosfärsområdes kommande projekt som handlar om att testa ”Handbok för hållbar utveckling i världsarv och kulturmiljöer, att få möjlighet att arbeta med steg 1-4 i syfte att skapa en hållbar platsutveckling.”
  • Robert har varit i kontakt med Ljusdalshems vd Richard Brännström för en diskussion om lokaler i Los.
  • Samir och Nanan från Salong Jad kommer framöver att ha öppet endast en dag i veckan, under onsdagar.
  • Vi fortsätter bjuda in lokala politiker till våra möten då vi tror att det gynnar bygden att tidigt ha en dialog kring viktiga frågor.

Söndagen den 20 mars kl. 16 är det årsmöte i Loos skolas matsal. Byarådet bjuder på fika! Alla är varmt välkomna!

Mvh
Robert Fors
ordförande
Loos Byaråd

Protokoll vindkraftsmöte 220220