Thuva Härdelin – Helena Allena – Hälsingelåtar och Hälsingeöden

Möt Thuva Härdelin, folkmusikern och fjärdegenerationens riksspelman. Hennes farfars mor, Anna-Greta turnerade som sagoberättare och nu för Thuva vidare traditionen i denna innovativa berättarkonsert.

Berättelsen om Helena Allena är en sann berättelse. Eller så har den endast glimtar av sanning. Helenas sanning. Hörsägen blandas med fakta och kryddas med myter och fantasi, så som många berättelser inom folk-kulturen sedan länge berättats. Detsamma kan sägas om traditionell folkmusik. I mötet med samtida musik influeras, berikas och utvecklas den och det är inte alltid lätt att urskilja de olika influenserna från varandra.

För att fira utmärkelsen ”Årets Arbetslivsmuseum 2023” kommer vi att under kommande år arrangera olika evenemang i gruvan/kring Los och först ut är en berättarkonsert med Thuva Härdelin.

Plats: Loos Koboltgruva

Datum: lördagen den 3 dec kl. 16 (föreställningen tar 1 tim)

Pris: frivillig entré (!) varav all inträde går oavkortat till ett nytt barnområde men då antalet platser är ytterst begränsat får du gärna förboka plats via mejl kontakta (@) loosgruvan.se alt ett SMS till 0739937451

Varmt välkomna till Loos Koboltgruva – årets arbetslivsmuseum 2023!