Tragiska livsöden och farliga väsen – höstlovsöppet i Loos Koboltgruva!

Under torsdag-lördag v. 44 har Loos Koboltgruva öppet kl. 10-15 och erbjuder en för höstlovet specialtur med historier om dels gruvarbetare från Loos Koboltgruva men också andra tragiska livsöden i Finnmarken. Dessutom släcks HELA gruvan ner och besökarna tar sig fram i ljuset av lyktor, maschaller och ficklampor, precis som ”förr i tiden”.

Alla som går turen får med sig hem ett häfte med några spökhistorier från Hälsingland och Orsa Finnmark, ett samling berättelser som inte går att köpa i butik och är unikt för veckan. Häftet ges ut i sammarbete med Historier från Hälsingland och Historier från Dalarna.

Under höstlovet är gruvan öppet torsdag till lördag kl. 10-15

Turerna under höstlovet är unika för dessa dagar och behöver ej förbokas. Vill du dock avgå en viss tid rekommenderar vi att du hör av dig i förväg med önskemål av tid.
Turerna pågår ca 50 min och anpassas efter publiken vilket gör att alla oavsett ålder kan deltaga. Desstom får alla gäster som går ner i gruvan med sig hem ett litet unikt häfte med några spökhistorier!

Under höstlovet har Loos Koboltgruva öppet följande dagar:
3 nov kl. 10-15
4 nov kl. 10-15
5 nov kl. 10-15

Vill du besöka gruvan någon annan dag/tid? Slå en signal på 0657-105 33, mejla eller skriv några rader via Messenger så tar vi fram en guide åt er.
Upplev en orörd 1700-tals gruvmiljö i Loos Koboltgruva.

Höstlovsöppet presenteras i samarbete med Historier från Hälsingland och Historier från Dalarna. De hittar du på www.historierfranhalsingland.se

Varmt välkommen till Loos Koboltgruva – årets arbetslivsmuseum 2023!