Ett ögonblick Hannes Schmidt, arrendator Amerikahuset Fågelsjö!

Din första sommar som arrendator av caféet och kursgården
Amerikahuset Fågelsjö Gammelgård är avverkad, hur har det gått? Var
det som du förväntade dig?

Första sommaren av fler hoppas jag att man kan säga. Det har gått jättebra i sommar, tycker jag. Vi har haft många besökare, nya såsom återkommande och alla har varit nöjda och glada. I och med att min pappa och farfar haft eget företag tillsammans så visste jag att det skulle vara mycket jobb även bakom kulisserna. Jag kan säga som så att baka bullar är helt klart den enkla delen av verksamheten. Allt som allt har alla Gäster varit nöjda och haft ett leende på läpparna såväl när dem kommit till oss som när dem lämnat oss. 

Hur ser hösten och vintern ut. Kommer du att ha stängt till nästa sommar eller händer det något mer hos er?

Nej vi kommer inte ha stängt till nästa sommar. Det kommer bli enstaka dagar där vi har öppet. I nuläget kan jag inte säga när, förutom 4/10 – Kanelbullens dag är det öppet mellan 10-16. Vi planerar även att ha någon form utav julbord på Caféet, återkommer om tidpunkt. Självklart kan man gå in och följa Fågelsjö Gammelgård på Facebook för att vara uppdaterad på vad som väntas. Naturligtvis kommer vi sätta upp på anslagstavlor runt bygden också så att alla har chansen att se och bli informerad. Håll utkik.

Kommer du att fortsätta som arrendator även nästa år?

Vi hade faktiskt ett möte för några dagar sedan med föreningen och har upphandlat ett kontrakt på årsarrende. Vilket känns jätte roligt och ännu mer utmanande. Idéer finns det nog om, nu ska vi bara se till att förverkliga det också, men självklart tar jag gärna emot förslag på om andra har idéer, förslag och tankar vad man kan hitta på. 

Slutligen, ge oss ditt favoritminne från sommaren 2019 i Fågelsö.

Ett favoritminne för mig är all positiv och fin respons vi har fått under denna sommar. Vill nog påstå att vi inte har haft några negativa kommentarer eller liknande, givetvis har vi tagit emot förbättringsförslag men inget negativt annars. 

Tack Hannes Schmidt, arrendator till caféet och kursgården Amerikahuset
på Fågelsjö Gammelgård och lycka till med fortsättningen!

Text: Robert Fors Foto: Hannes Schmidt