Ordförandet har ordet – ett förslag rörande Loosveckan

Som alla vet befinner vi oss just nu mitt i en pandemi, vilket betyder att allt inte är som det varit, även om det senaste året till och från känts som en evighet av restriktioner och förmaningar. Av förklarliga skäl ställdes många evenemang under förra årets loosvecka in, medan andra förändrades och gjordes om för att vara genomförbara för en mindre publik.
Under de senaste veckorna har jag fått flera frågor om hur Loos Byaråd känner kring att genomföra en Loosvecka i sommar med tanke på hur läget ser ut idag, och hur det eventuellt också kan se ut vecka 29. Mina enkla funderingar blandat med övriga styrelsemedlemmar i byarådet har landat i följande:
Loosveckan är för bygden ur många aspekter enormt viktig. Den ger oss möjlighet att umgås, träffas, skratta och må bra. Veckan lockar inte bara bybor utan även både hemvändare och turister att upptäcka vår vackra bygd. Den inger en trygghet och skapar stolthet över vår bygd. Därför föreslår vi att årets loosvecka blir av, men att vi tillsammans försöker skapa arrangemang som, även i värre senarior av restriktioner och förmaningar än vad vi hoppas, är genomförbara. Exempelvis evenemang som loppistour, tipspromenader, ”vandringsledsdag” etc. I de bästa av världar har restriktionerna släppt och vi kan samlas 50 personer eller fler, i annat fall kan vi ändå genomföra de mesta på programmet. Kort och gott, vi ställer inte in utan om.

Min fråga till er, hur ser ni på saken?

Robert Fors
Ordförande
Loos Byaråd